De ce aleg jucariile din lemn

01.10.2016
Lemnul este un material natural, net superior multor materiale in ceea ce priveste compatibilitatea cu mediul inconjurator.
Voi enumera mai jos cateva dintre avantajele utilizarii jucariilor din lemn:

* Jucariile din lemn nu necesita utilizarea bateriilor. Asadar, economisesti bani si scapi de grija inlocuirii bateriilor

* Jucariile din lemn sunt non-toxice, adica nu contin chimicale periculoase pentru copilul tau. Chiar si pentru cele colorate se folosesc vopseluri pe baza de apa, non-toxice pentru copii. Majoritatea materialelor plastice, contin compusi neurotoxici care pot afecta dezvoltarea mentala si neurologica a unui copil. Daca ai un copil mic, trebuie sa iei in considerare posibilele efecte negative ale plasticului asupra sanatatii lui. Marea majoritate a jucariilor din lemn nu contin substante chimice, fiind unul din motivele pentru care sunt recomandate.

* Jucariile din lemn sunt mult mai rezistente decat cele din plastic

* Sunt mult mai sigure datorita faptului ca nu se sparg in bucati mici care pot fi inghitite

* Multe dintre jucariile moderne descurajeaza creativitatea, de asemenea distragerea atentiei fiind unul dintre efectele date de jucariile zgomotoase. Dezvoltarea copilului poate avea de suferit datorita faptului ca nu folosesc jocul imaginatiei. Datorita simplitatii lor, jucariile din lemn incurajeaza creativitatea copiilor, dezvoltandu-le astfel si abilitatile de rezolvare ale problemelor.

* Jucariile din lemn ii ajuta pe copii sa inventeze propriile jocuri fara a astepta recompense imediate datorate unor actiuni simple - cum se intampla in cazul jucatiilor cu butoane si baterii. Vor avea astfel modele de comparat, intre jucariile simple din lemn si hi-tech, stiind pe viitor sa diferentieze si sa aprecieze cat mai corect valoarea unor lucruri.
 

Scrie un comentariu