Aleg jucarii sigure pentru copilul meu

01.02.2017
Este binecunoscuta importanta jocurilor si jucariilor in dezvoltarea copiilor.
​De aceea, de-a lungul anilor, oferta de jucarii pentru copii a devenit din ce in ce mai variata, combinand forme, culori si sunete in moodele noi.

​Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o jucarie pentru copil?
Informatii importante despre jucaria dorita iti pot fi oferite de eticheta produsului, asadar citeste-o cu atentie si evita:

​Jucariile din plastic cu ftalati asi Bisfenol A (BPA). Multe jucarii din plastic populare pe piata pot fi periculoase pentru copii daca au in componenta lor aceste substante toxice, avand efecte negative pe termen lung, in dezvoltarea si cresterea copiilor. Aceste substante toxice dau predispozitie la cancer, alergii sau boli cardiovasculare, insa cu atentie le putem evita.

​Jucariile cu continut de plumb. Acest metal toxic se gaseste in unele jucarii metalice si accesoriile din seturile de frumusete pentru fetite. Daca gasesti acest metal specificat pe eticheta produsului, este bine sa il eviti deoarece plumbul este un metal toxic care poate fi absorbit usor in organism la contactul cu pielea sau in cazul in care micutul tau "rontaie" jucariile.

​Jucariile de dimensiuni mici, cu parti detasabile. Unul din factorii principali in accidentarea copiilor este inghitirea de diverse obiecte mici, provenite adesea de la diverse jucarii. Pentru a nu-ti supune micutul la riscul de inec sau sufocare, evita jucariile cu dimensiuni foarte mici pana la varsta de 4-5 ani. Dupa aceasta varsta, va incepe sa inteleaga ca jucariile nu sunt pentru "mancat"

​Jucarii foarte zgomotoase. Pentru copii, limita de 50 decibeli care este considerata sigura, este din pacate depasita de foarte multe dintre jucariile sonore existente pe piata. Avand in vedere ca auzul unui copil este in continua dezvoltare, multe dintre jucariile zgomotoase pot fi periculoase inclusiv pentru dezvoltarea limbajului si a vorbirii. Pentru o dezvoltare armonioasa, alege sa il obisnuiesti pe micut cu jucarii care nu sunt zgomotoase.

Scrie un comentariu